BUSINESS

Blog

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Υδροηλεκτρική

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Υδροηλεκτρική

"Η υδροηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από το μετασχηματισμό της υδραυλικής ενέργειας του νερού αρχικά σε μηχανική,

διεργασία που χρησιμοποιεί η ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια στους νερόμυλους. Από τα μέσα του 18ου αιώνα έχει προστεθεί ο μετασχηματισμός της μηχανικής σε ηλεκτρική με χρήση γεννητριών. Είναι μια μορφή ενέργειας ανανεώσιμη, λόγω του κύκλου του νερού, και καθαρή μιας και δεν δημιουργεί κανενός είδους ρύπο. Είναι μια μορφή ΑΠΕ ώριμη, διότι υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία για πάνω από έναν αιώνα με χιλιάδες έργα σε όλο τον κόσμο, και εξαιρετικά αποδοτική ενεργειακά.

Όπως όλες οι ΑΠΕ, συμβάλλει σημαντικά στην ελαχιστοποίηση της ανάγκης ορυκτών καυσίμων. Ήδη, εδώ και δεκαετίες, με την αξιοποίηση ταμιευτήρων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων μπορεί να παραχθεί ενέργεια σε συγκεκριμένο χρόνο, π.χ. όταν η ζήτηση ξεπεράσει ένα όριο. Μελλοντικά προβλέπεται ότι με τη χρήση μπαταριών, οι ΑΠΕ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση, την παραγωγή υδρογόνου αλλά και την αποθήκευση ενέργειας." 

Κοτρώνης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  Φωκικής Ενεργειακής Α.Ε.

 

 

 
Image
Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να λύσουμε κάθε ασφαλιστική σας απορία και να προβούμε σε υποβολή προσφοράς για την ασφάλιση που σας ενδιαφέρει
Image
© 2021 safeoption.gr, All Right Reserved